Monday, 9 April 2012
Viikko 8. Sitruunajuustokakku
Yleisön pyynnöstä lisään sitruunajuustokakun ohjeen.
225 g Digestive-keksejä
100 g voita
250 g mascarponea
600 g(!)täysrasvaista maustamatonta tuorejuustoa
2 kokonaista munaa sekä
2 keltuaista
3 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
4 ruokalusikallista vehnäjauhoja
175 g sokeria
Rouhi keksit hienoksi muruksi yleiskoneella, sauvasekottimella tai muulla vekottimella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jäähtymään jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Sekoita kaikki muut aineet suuressa kulhossa täysin tasaiseksi seokseksi. Kaada seos jäähtyneen keksipohjan päälle ja nosta vuoka uuniin (180 astetta / 160 astetta kiertoilmalla). Paista 35-40 minuuttia, kunnes kakun tytinä heiluttaessa on tasainen. Sammuta uuni, mutta jätä kakku jäähtymään uuniin. Anna jäähtyä hyvin haaleaksi uunissa ja kylmäksi jääkaapissa. Valmis!
Muutamia huomioita:
- Unohdin itse vehnäjauhon juustoseoksesta... Hyvä tuli silti
- Sokeria ei ollut kaapissa kuin 150 grammaa, mutta siitä tuli kyllä aivan riittävän makia kakku
- Sen sijaan olen täysin vakuuttunut siitä, että margariini ei käy voin asemesta eikä vähärasvainen tuorejuusto täysrasvaisen tilalla
- Tuo tasainen tytinä ei oikein minulle auennut. Ehkäpä sillä tarkoitetaan sitä, ettei keskusta vaikuta löysältä ja reunat hyytyneeltä. 35 minuuttia meidän falskaavassa ja muutenkin kehnohkossa kiertoilmauunissa teki tehtävänsä, joten ei tämä kaakku kovin herkkähipiäinen taida olla
- Ohjeen suositus lisukkeeksi on pinnalle hapankermaa ja lemon curdia (eli brittiläistä sitruunatahnaa). Itse olisin tehnyt vadelmakastikkeen, mutta koska ei ole vielä vadelma-aika, eikä kauppojen pakastealtaistakaan niitä löytynyt, koristelin juustoherkun tuoreilla (espanjalaisilla) mansikoilla
PS. Reseptin ravintosisältö kertoo, että kaloreita annoksessa on 705 kcal. PAU!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment