Tuesday 14 August 2012

Viikko 25. Walk like an Egyptian... or just eat like one


Viime viikon projektiruuaksi tein egyptiläistä katuruokaa, eli viiriäisenmunia dukkah-mausteseoksella. En ole viiriäisenmunia ennen valmistanut, mutta niiden keittäminen ei toki juuri kananmunan keittämisestä eroa. 8-10 minuutin sijaan keittoajaksi riitti 2,5-3 minuuttia ja munat laskettiin kiehuvaan veteen. Dukkah’aan tulee hasselpähkinöitä, korianterinsiemeniä, kuminansiemeniä, fenkolinsiemeniä, mustapippuria, merisuolaa ja kuivattua minttua.

Kuorittuja kokonaisia hasselpähkinöitä paahdetaan kuivalla pannulla yhdessä siementen ja kokonaisten mustapippurien kanssa, kunnes mausteet tuoksuvat voimakkaasti. Sitten ne jauhetaan tehosekoittimessa karkeaksi jauheeksi (tai vaihtoehtoisesti seokseksi, jossa on hienoa pulveria, kokonaisia hasselpähkinöitä ja kaikkea siltä väliltä, eli meidän halvan blenderin tyyliin). Tähän seokseen lisätään sitten merisuolaa ja kuivattua minttua. Toki kombinaatiot vaihtelevat tekijän mukaan, mutta tällä kertaa seurailin tuoreimman Olive-lehden reseptiä. Dippailimme kuorittuja viiriäisenmunia dukkah’aan alkupalaksi. Mausteseoksen pähkinäisyys viehätti molempia, mustapippuri jätti mukavan poltteen. Paremman puoliskon mielestä poltetta olisi voinut olla vähemmänkin ja suolaa kenties enemmän.

Pääruoassa ei mitään uutta ja ihmeellistä ollut, mutta pitihän sitä jotakin tehdä; parempi puolisko ehkä olisikin alkupalalla selvinnyt, mutta minä en elä pelkillä viiriäisenmunilla. Turkkilaisosastoon heilahtanut pääruokamme koostui kokojyväpitaleivistä, inkiväärikorianterivalkosipulijogurtissa marinoiduista kanan reisipaloista, tomaattisalaatista ja vihanneslajitelmasta. Noin.



Tällä viikolla juhlistetaan sekä projektin puoliväliä että loman alkua, mutta siitä lisää tuossa torstain tahi perjantain korvilla.

No comments:

Post a Comment